header

Quarter Horse

De Quarterhorse is één van de oudste en populairste Amerikaanse paardenrassen. 
De naam van het ras is te danken aan het feit dat de Quarter Horse een supersnelle sprinter is en ze uitblinken op een race over de korte afstand van een kwart van een engelse mijl, d.w.z. 400 meter.

AQHA

Quarterhorses hebben een zeer hoge intelligentie, ze zijn betrouwbaar en rustig in de omgang. Het is het meest populaire paard in Amerika en de American Quarter Horse Association (AQHA) is het grootste stamboek ter wereld, met ruim 5.000.000 geregistreerde paarden.

De Quarter Horse is zeer bekend zowel in de racerij maar ook als performance paard in bijvoorbeeld rodeo's, paardenshows, als werkpaard op de ranch of gewoon als fijn familiepaard.

De compacte bouw van de Quarterhorse maakt hem goed geschikt voor de snelle manouevres die je ziet in de reining, de cutting en de working cowhorse. Maar ook voor barrelracing, calf roping en andere western riding disciplines zijn de Quarters zeer geschikt, vooral wanneer met vee gewerkt wordt.

De Quarter Horse ziet men ook in Engelse disciplines, bij het aangespannen rijden en bij vele andere activiteiten waar met paarden gewerkt wordt.
Kortom, de Quarter is het meest veelzijdige paardenras ter wereld.

Blacks Ranch Quarterhorses

Ruth Swart & Marja Kriboo

Route de Bastogne 2
6950 Harsin - Belgium

Telefoon mobiel: +32 497 426361
Telefoon : +32 84 311879

E-mail: blacks.ranch@edpnet.be